Klima ve Havalandırma Sistemleri
Havalandırma sistemlerinde 2 temel çalışma prensibi bulunmaktadır. İlki; yaşam alanlarına temiz hava vermektir ve buna hava giriş sistemleri adı verilmektedir. İkincisi ise kullanılan havayı temizleyerek dışarıya aktarmakta ve ortama kaliteli ve sağlıklı bir hava sunmayı hedeflemektedir. Bu iki sistemde de öncelik, yaşam alanının konforlu ve rahat olmasını sağlamaktadır. Temiz hava ve kirli hava arasında sürekli bir sirkülasyon olmakta, bu sayede yapıdaki insan sayısı ne kadar fazla olursa olsun taze hava elde edilmektedir.
Teknolojinin gelişimi ile birlikte klima ve havalandırma sistemlerinde de son model, dijital ve akıllı cihazlar ortaya çıkmaktadır. Evler, otel odaları ve hastane odaları gibi küçük alanlar için klimalar, ofisler, işyerleri, endüstriyel tesisler, okullar, devlet kurum ve kuruluşları gibi büyük yapılar için ise havalandırma sistemleri tercih edilmektedir. Havanın tahliye edilmesi için hava besleme, kombine hava besleme ve hava sirkülasyonu sistemleri gibi farklı seçenekler bulunmaktadır. Bu sistemlerin ortak özelliği ihtiyaç duyulan temiz ve sağlıklı havanın oluşturulmasıdır.
Eğer kapalı bir ortamda çok insan çalışıyorsa, hava gerektiği kadar sirkülasyona maruz kalmıyorsa ve yoğun hava kirliliği mevcut ise, havalandırma sistemleri bu mekana temiz hava iletmektedir. Farklı modelde birçok havalandırma sistemi bulunmaktadır. Ancak maksimum verim ve en yüksek performansı alabilmek için kullanım ortamının ve kullanım amacının net bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir.
Havalandırma sistemleri, küçük ya da büyük her yapıda kullanılabilmektedir. Ancak bu yapılara ve sahip olduklara alana göre havalandırmanın türü belirlenmelidir. İnsanın girdiği ve hava kirliliği oluşabilecek her türlü kapalı alanda kullanılabilen havalandırma sistemlerinden maksimum performans almak için düzenli bakımlarının da aksatılmaması gerekmektedir. Böylelikle arıza yapma ihtimali düşecek, alınacak verim de uzun ömürlü olacaktır.
Havalandırma sistemleri, insan yoğunluğundan dolayı oluşan kirli havayı temizlemeye yaramasının dışında, ortamın zararlı gazlardan, uçucu ve tehlikeli maddelerden de korumaktadır. Ortamdaki toz, duman ya da herhangi bir gaz salınımından kaynaklanan alerji ve astım durumları yaşayan kişiler için de riski sıfıra indirmektedir.
Havalandırma Sistemleri Kullanım Alanları
Evlerde kullanılan aspiratör ve davlumbazlar, havalandırma sistemlerinin en bilinen örneğidir. Mutfaktaki kötü kokuyu, isi ya da dumanı güçlü bir fan yardımıyla çekerek ortamdan uzaklaştırmaya yarayan bu cihazlar, evlerde kullanılan havalandırma sistemleridir. Bunun dışında endüstriyel tesislerde, kimyasal üretim fabrikalarında, mobilya üretim sanayilerinde, otomotiv sektöründe, mermer üretim yerlerinde ve bunun gibi daha pek çok alanda havalandırma sistemleri kullanılmaktadır.
Hemen hemen her sektörde kullanıcıların karşısına çıkan havalandırma sistemleri, Egedeniz Doğalgaz farkıyla sorunsuz bir şekilde döşenmektedir. İzmir başta olmak üzere tüm Ege Bölgesi’nin havalandırma sistemi ihtiyacını profesyonel bir şekilde karşılayan Egedeniz Doğalgaz, bünyesindeki mühendisleri ile detaylı bir hesaplama ve keşif gerçekleştirmektedir. Projelendirmeden montaja kadar tüm bu süreci zamanında ve hatasız bir şekilde tamamlayan Egedeniz Doğalgaz, 18 yılı aşkın deneyimi ile siz değerli müşterilerinin bu alandaki taleplerini karşılamak için sabırsızlanmaktadır.
Sektör Tecrübesi
Tamamlanan Proje
Personel Sayısı
Müşteri Memnuniyeti
Telefon
+90 232 402 42 32
+90 553 830 15 16
Adres
Koşukavak, 4213. Sk. No:15/A, 35080
Bornova / İZMİR
E-posta
info@egedenizdogalgaz.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır © Egedeniz Doğalgaz | Localveri Kurumsal Web tasarım